logo transparend vojvodina uzivo

Kulturna stanica „Svilara“- šta je bilo a šta će biti (VIDEO)

Svilara-dron-podbara-1-1024x683
NOVI SAD – Nekada su se sva kulturna zbivanja odigravala skoro samo na jednom mestu u Novom Sadu. To mesto je gradski trg.

Onda je, kada je naš prelepi grad nominovan za titulu Evropske prestonice kulture, došlo do dekoncentracije kulture i veliki broj umetničkih sadržaja ravnomerno se podelio na nekoliko gradskih i prigradskih kutaka.

U želji da vam predstavimo šta sve to nude novi kulturni centri koji su i nakon isteka godine Evropske prestonice kulture Novosađanima ostali na korišćenje, krećemo naš obilazak kulturnih stanica i to od jednog od najstarijih novosadskih kvartova – Almaškog kraja.

Nekadašnja fabrika Svile danas je takođe poznata po svojoj proizvodnji, ali ovoga puta radi se o kulturnim i kreativnim sadržajima.

Projekat zaštite Svilare inicirala je lokalna zajednica, da bi potom bio uvršten u panevropsku inicijativu zaštite industrijskog nasleđa.

Kulturna stanica “Svilara“ danas je samoodrživ centar kreativnosti u Novom Sadu, tačnije, mesto na kome se organizuju mnoge zanimljive i korisne radionice za naše sugrađane, izložbe i kulturne postavke, ali i poetske i koncertne večeri kao i razni ostali kulturni sadržaji.

U cilju da vam što bolje predstavimo šta vas sve očekuje u ovom kulturnom prostoru u narednom periodu razgovarali smo sa Violetom Đerković, kooridnatorkom mreže kulturnih stanica u našem gradu.

Šta je to što je ona izdvojila kao događaje koje morate posetiti pogledajte u našem videu, a ukoliko ste ljubitelj kulture i imate želju da redovno pratite programe koje organizuje KS “Svilara“, ali i ostale kulturne stanice širom Novog Sada, kalendar dešavanja možete ispratiti OVDE.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.