logo transparend vojvodina uzivo

Kula: Uz podršku lokalne samouprave „Plava ptica“ preselila Savetovalište za rani razvoj u moderne prostorije (FOTO)

savetovaliste-kula
KULA – MNRO „Plava ptica“ godinama unazad temelji svoj rad ne samo ne terapeutskom delovanju, već i na neumitnoj podršci i empatiji koji su sastavni deo svih delovanja ovog udruženja.

Uključenost defektologa, logopeda i terapeuta u rani razvoj deteta jedna je od delatnosti ovog udruženja. Od pre par dana ovo udruženje, tačnije Savetovalište za rani razvoj dobilo je nove prostorije u Kuli u Ulici Petra Drapšina broj 110.

Marko Košutić, direktor „Plave ptice“, ali i idejni tvorac i inicijator mnogih aktivnosti koje su postale sastavni deo delovanja ovog udruženja ističe da je prelazak Savetovališta u novi objekat veliki benefit kako za korisnike tako i za same zaposlene s obzirom da im je sada omogućen paralelni rad sa više korisnika, opremili su i senzorne sobe za radne terapije, sobu za rehabilitaciju dece. Novi prostor je korisnicima pružio i dodatnu udobnost i komfor. U savetovalištu se radi i nekoliko programa- škola za trudnice, podrška patronažne sestre, pomoć pri psihomotornom razvoju dece u najranijem uzrastu. Košutić ističe da je upravo ta podrška koja se pruža tokom praćenja sturčnih lica u najranijem dobu dobro zaživela i da je odziv sve veći i da daje odlične rezultate. Ono što je najvažnije jeste olakšavajuća mogućnost da se sva podrška i stučna pomoć pruže upravo u Kuli, bez nepotrebnog odlaska van opštine, ističe Marko Košutić, dodajući da oni kao ustanova imaju saradnju i sa sekundarnim ustanove na nivou Pokrajine.

Ove godine je bilo oko 3000 terapija koje su izvršene, a očekuje se da se do kraja taj broj poveća za još oko 200 terapija koje će biti sprovedene upravo zahvaljujući proširenju ovih kapaciteta. Direktor “Plave ptice“ ističe da je sve ovo sprovedeno uz podršku lokalne samouprave koja prepoznaje značaj ovih usluga.

Nove prostorije obišao je i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, navodi da je podrška lokalne samouprave sasvim očekivan splet okolnosti kada je u pitanju rad koji je sinonim za empatiju, humanost , a pre svega zdravlje najmlađih: „Opština Kula je prva i jedina opština koja finansira rad Savetovališta za rani razvoj, a to ne bi bilo moguće bez rada ovog sjajnog udruženja. Ovo je samo jedan od programa koji razvijamo sa „Plavom pticom“, a od sledeće godine smo postavili planove koji su znatno ambiciozniji za sve nas, a sve sa ciljem da podržimo i pomognemo sugrađanima. Nikada ne trebamo da zaboravimo na empatiju i zainteresovanost za druge jer je to i osnova naše politike, politike Srpske napredne stranke.“

Savetovalište za rani razvoj radi u okviru MNRO „Plava ptica“ kao licenciranog pružaoca usluga, i svojim programom je usmereno na podršku porodici, podsticaj rađanja i odgajanja zdravog potomstva, podršku u roditeljstvu kao i rehabilitaciju dece sa razvojnim teškoćama.

savetovalište-mnro-kula
Foto: Q media
savetovalište-mnro-kula
Foto: Q media
savetovalište-mnro-kula
Foto: Q media
savetovalište-mnro-kula
Foto: Q media

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.