Kula: U petak počinje drugi Festival dramskog stvaralaštva osoba sa mentalnim teškoćama

festival plava ptica
KULA – U decembru prošle godine udruženje MNRO “Plava ptica“ pokazalo je ne samo odlične organizacione sposobnosti, već su korisnici zajedno sa vaspitačima pokazali maestralno dramsko izvođenje nekoliko bajki pretočenih u pravi dramski komad.

Sve ovo uz dodatak posvećenog terapeutskog rada doprinelo je da ovogodišnji Festival dramskog stvaralaštva osoba sa mentalnim teškoćama dobije pravo festivalsko značenje. Program ovogodišnjeg festivala je podeljen u dva dana, petak 28.10.2022. i subotu 29.10.2022. godine, a domaćini će ugostiti udruženja iz drugih gradova. Iz ovog udruženja ističu da pod vođstvom vaspitača Jelene Matović Faćol kao autora teksta, ove godine će publika uživati u izvođenju predstave pod nazivom „Carevo novo odelo“ koju su priredili korisnici udruženja zajedno sa svojim vaspitačima. Pored aktivnog učešća, pružiće podršku za još 6 udruženja koja će se predstaviti na daskama koje život znače. Festival se i ove godine održava u Domu kulture Crvenka koji je partner “Plave ptice“ u održavanju festivala, a pod pokroviteljstvom Opštine Kula.

Program festivala je podeljen u dva dana, petak 28.10.2022. godine s početkom od 15 časova i u subotu 29.10.2022. sa početkom u 13 časova. Festival je takmičarskog duha, te će publika imati priliku da se pridruži u odabiru najboljih izvođača koji dolaze iz Kule, Vrnjačke Banje, Srbobrana, Sente, Beograda i Valjeva.

PLAKAT
Foto: MNRO “Plava ptica“
plava ptica - festiva
Foto: MNRO “Plava ptica“

Pročitajte još: 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.