Kula: Subotički „Spartak“ pobednik 24. Memorijalnog turnira „Slobodan Čile Mišković“

cile miskovic-turnir
KULA – Memorijalni turnir u rukometu „Slobodan Čile Mišković“ održan je u znak sećanja na legendarnog igrača Rukometnog kluba „Crvenka“, Slobodana Miškovića, koji je sa „vevericama“ osvojio Kup Jugoslavije 1967. i Prvenstvo Jugoslavije 1969. godine. Takođe, Mišković je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine.

Učesnici ovogodišnjeg memorijalnog turnira su, uz domaćina „Crvenku“, bili i „Spartak“ iz Subotice, „Kikinda Grindeks“ iz Kikinde i „Vrbas Petrol“ iz Vrbasa. Utakmice su igrane po sistemu 2 puta po 20 minuta, a pravdu su delili Nikola Zorić iz Apatina, te Danijela Kovačević i Milan Sliva iz Crvenke.
U prvom polufinalnom meču, „Spartak“ je slavio protiv „Vrbas Petrola“ sa 18:16, dok je „Crvenka“ u drugom susretu pobedila „Kikindu Grindeks“ sa 20:19. U meču za treće mesto „Vrbas Petrol“ je savladao „Kikindu Grindeks“ sa 21:20, dok je u finalu „Spartak“ slavio protiv „Crvenke“ rezultatom 18:16.

Pehare najuspešnijim ekipama dodelio je predsednik Upravnog odbora Rukometnog kluba „Crvenka“ Strahinja Pušica.
Ovaj turnir je specifičan i po tom što se nagrađuje najbolji srednji bek, a to je pozicija na kojoj je igrao Slobodan Čile Mišković. Za najboljeg srednjeg beka na ovogodišnjem turniru proglašen je srednji bek „Crvenke“ Leo Feješ, a pehar mu je uručio Čiletov unuk Andrej.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: