Kula: Radovi na sanaciji dotrajalog trotoara u Crvenki

crvenka trotoar
KULA – Danas su počeli radovi na sanaciji trotoara u Ulici Masarikovoj u Koloniji Šećerane, naime radi se presvlačenje trotoara koji je dotrajao.

Današnji radovi sprovode se u okviru redovne sanacije, ali inicijativu su pokrenuli stanovnici stambenih zajednica u dogovoru sa lokalnom samoupravom i MZ ”Crvenka”. Kako navodi Dejan Aleksić, ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula, u Kuli je saniran deo trotoara i parkinga u Ulici Veljka Vlahovića, a nakon završetka sanacije trotoara u koloniji radiće se sanacija u Ulici Moše Pijade kod železničke stanice potom na mostu i u ulicama Ivana Milutinovića i Maršala Tita u Crvenki.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, navodi da premda je danas neradan dan radovi se sprovode u kontinuitetu kako bi se iskoristilo lepo vreme. Miljanić dodaje da će se ovim dobiti na bezbednosti pešaka što je od primarnog značaja.

Današnje radove Miljanić je iskoristio da poseti i stambenu zajednicu u ovom naselju koja je sinonim za zdrave dobrosusedske odnose i zajedničko stanovanje. Naime, u ovoj zgradi rešeno je pitanje protivpožarnih aparata, uvedena je LED rasveta, a sve zahvaljujući upravniku stambene zajednice i zdravim odnosima. Miljanić navodi da je nakon obilaska neminovno zaključiti da je ovo zgrada za primer, a da su to zasluge i stanara i upravnika, dodajući da će se lokalna samouprava pozabaviti da sve stambene zajednice u opštini funkcionišu upravao ovako. Predsednik ističe da je konkurs koji je opština raspisala ima za cilj pomoć upravo stambenim zajednicama i upravnicima. Osim zakonske obaveze, upravnici su jako bitni za samu lokalnu samoupravu, zaključio je Damjan Miljanić.

Dragan Kozomora, upravnik ove stambene zajednice, ne krije zahvalnost na saradnji sa lokalnom samoupravom i predsednikom opštine koji je bio otvoren da sasluša i izađe u susret kada su svi tekući problemi koje mu je predočio u pitanju. Po rečima ovog Crvenčanina, ovaj deo trotoara nije bio problem samo stanovnicima ovog naselja već i prolaznika koji svakodnevno odlaze na neophodne terapije u neposrednoj blizini. On navodi da je pored sloge unutar stambene zajednice izuzetno važna i podrška i saradnja koju dobijaju od lokalne samouprave kako bi život u zgradama bio zadovoljavajući. Dodao je da će u narednom periodu konkurisati i za subvencije namenjene obezbeđivanju ogreva koje je Opština obezbedila.

Na zadovoljstvo stanovnika u Koloniji Šećerane rešen je problem trotoara, ali i drugih svakodnevnih problema koji su sada prošlost jer se komunikacijom lokalne samouprave i stanovnika došlo do kompromisnog rešenja.

radovi-crvenka-trotoar-miljanić
Foto: Q media
radovi-crvenka-trotoar-miljanić
Foto: Q media

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: