Kula: Održane radionice kreativnog pisanja u organizaciji Narodne biblioteke

radionice - kula
KULA – Deca i pospešivanje kreativnosti, ali ujedno i ljubavi prema čitanju i umetnosti svakako je u protekloj godini bio fokus u aktivnostima koje je sprovodila Narodna biblioteka Kula.

Sreda je već tradicionalno tokom leta rezervisana za radionice na kojima deca osim druženja i smeha sa sobom ponesu i mnoštvo usvojenog znanja, a potom saradnje sa školama i vrtićima koja je sprovedena sa istim ciljem… U tom duhu su organizovane i dve radionice kreativnog pisanja u osnovnim školama u Kuli u razredima učiteljica Marijana Kolarić i Smiljke Mrđa. Pisanje tekstova je u osnovi mnogih savremenih profesija, a kreativnost i funkcionalna pismenost smatraju se neophodnim sposobnostima u savremenom svetu. Radionica kreativnog pisanja za decu izraz je ljubavi prema jeziku i entuzijazma i potrebe da maternji jezik vrati ugled kao sastavni deo naciona. Radionice je držala profesor Bojana Petronijević, koja je učenicima dobro poznata s obzirom da je držala i radionice stripa prošle godine.

O značaju ovakvih radionica, ali i planovima u radu Narodne biblioteke direktor ove institucije, Dragana Durković, navodi: “Danas od posebne važnosti, u kulturi koja je orijentisana uglavnom na instant video doživljaje, koji značajno umanjuju dečiju sposobnost komuniciranja, a naročito čitanja i pisanja kao deo ključnih životnih veština negovati kulturu umetničkog izražavanja i čitanja. U ovoj godini nastavljamo u istom maniru, širenja ljubavi prema pisanoj reči, umetnosti i kreativnosti.”

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: