Kula: Održana izložba likovnih radova pod nazivom „Zemlja-čudesna planeta“

KULA – U Osnovnoj školi „Petefi brigada“ u Kuli, održana je izložba likovnih radova pod nazivom „Zemlja-čudesna planeta“. Ova izložba održana je povodom Svetskog dana planete Zemlje, a pristiglo je 150 radova učenika OŠ „Petefi brigada“ i dece iz Predškolske ustanove „Bambi“.

Nastavnik geografije, Igor Leščešen, rekao je da je osnovna ideja izložbe bila ta da deca izraze svoje mišljenje o planeti na kojoj žive i kako gledaju na probleme sa kojima se ona susreće.

„Došli smo na ideju da, uz veliku pomoć nastavnice Lidije Barne, probamo da ukomponujemo geografiju i likovno stvaralaštvo, to jest da se deca na neki likovni način izraze povodom Dana planete Zemlje i da vidimo šta oni znaju o planeti i kako je vide, te da vidimo njihov način razmišljanja kada su u pitanju problemi sa kojima se Zemlja sreće. To je veoma važno jer sutra će oni biti lideri koji će da donose odluke o nekim promenama u nadi da će popraviti ovaj naš dom pod imenom Zemlja. Hteo bih da se zahvalim i učitelju Bojanu Mišiću, čija je velika pomoć omogućila da se privuče veliki broj vrtića, a uspeli smo da pokrijemo, pored predškolskih ustanova, i sva odeljenja osnovnih škola. Komisija je imala neverovatno težak zadatak da prvo suzi a zatim i odabere radove koji će ići na izložbu, a potom i da nagradi radove, a kojih je sveukupno bilo više od 150“, poručio je Leščešen.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.