logo transparend vojvodina uzivo

Kula: Očišćeno 16500 kvadratnih metara divlje deponije u Kruščiću

kula-kruščić
KULA – Ministarstvo zaštite životne sredine početkom godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini, koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija.

Opština Kula je na ovom konkursu učestvovala sa projektom Prevencija nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje deponija na teritoriji opštine Kula.

Kako su prošle godine očišćene i uklonjene divlje deponije u Sivcu, Crvenki i Kuli plan opštine Kula bio je da se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine sanira deponija u naseljenom mestu Kruščić. Divlja deponija u Kruščiću u proteklom periodu potpuno je očišćena i sanirano je 16 500 metara kvadratnih. Sa ove lokacije uklonjeno je preko 600 tona smeća.

Sledeća faza kada je u pitanju ova lokacija podrazumeva pošumljavanje i ozelenjavanje lokacije koja je do nedavno bila divlja deponija. Sa ciljem sprečavanja ponovnog pretvaranja ove lokacije u deponiju uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine ugrađena je i kamera. Ovim povodom predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je značaj ovakvih sanacija, jer osim što se radi na očuvanju životne sredine, ovim potezima se stremi ka buđenju ekološke svesti kod građana. Činjenica koja je dokaz da smo na dobrom putu upravo je broj volontera koji se u proteklom periodu pridružio akcijama ozelenjavanja lokacija koje su bile divlje deponije. “Moramo istaknuti činjenicu da smo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine u proteklom periodu uradili mnogo. Nadležno ministarstvo obezbedilo je kameru, a sve faze na saniranju deponije u Kruščiću sprovodođene su uz sufinansiranje Ministarstva.“- zaključio je Miljanić ističući zahvalnost za ovakvu podršku.

Opština Kula u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima i Ministarstvom zaštite životne sredine će realizacijom ovog projekta, ali i mnogim drugim aktivnostima raditi na podizanju svesti i unapređenju zaštite životne sredine.

kula-kruščić
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.