Kula: Obuka „Mala škola saobraćaja“ održana u vrtiću „Sunčica“

obuka savet za saobracaja
KULA – Obuka iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vaspitače pod nazivom „Mala škola saobraćaja“ održana je u prostorijama vrtića „Sunčica“ u Kuli.

Vaspitači su imali prilike da se bliže upoznaju sa svim aspektima bezbednosti saobraćaja i bezbednosti u saobraćaju, pre svega najmlađih generacija. Karolj Valka, predsednik Saveta za saobraćaj opštine Kula, istakao je da je smisao ovakvih edukacija očuvanje bezbednosti i života dece u saobraćaju i obraćanje pažnje upravo na njih, najmlađe učesnike u saobraćaju:

„Mi već godinama sarađujemo sa predškolskom ustanovom „Bambi“, gde smo nekoliko puta delili sedišta za bicikla i sedišta za auta, baš iz tog razloga da deca budu što bezbednija. Gledamo da našu decu što bolje i sigurnije vozimo u saobraćaju, a normalno da, i vaspitači i lokalna samouprava i svi mi, moramo da pazimo jedni na druge, a pogotovo na decu“.

Organizatori i realizatori ove obuke bili su Savet za saobraćaj opštine Kula i Centar za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja iz Beograda, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja. Kada je ,pak, o domaćinstvu obuke reč, ono je pripalo Predškolskoj ustanovi „Bambi“, u čijem vrtiću je obuka realizovana. Direktorka ove ustanove, Snežana Bulatović, izrazila je uverenje da će jedna ovakva aktivnost pozitivno uticati na uvećanje dosadašnjeg znanja kod vaspitača kada je u pitanju bezbednost dece u saobraćaju:

„Ovo je još jedna od aktivnosti koje zajednički realizujemo, Agencija za bezbednost saobraćaja opštine Kula i Predškolska ustanova „Bambi“. Jedan drugi vid aktivnosti gde, kroz ovo savetovanje vaspitača koji rade u grupama gde su deca od pet i šest godina, ćemo na neki način primenjivati i ugrađivati u svakodnevni rad ovde stečena znanja. Na taj način, verujem da će bezbednost dece biti mnogo veća nego što je bila do sada.“

Kada je u pitanju sama aktivnost Saveta za saobraćaj opštine Kula, nešto više na tu temu rekao je član Saveta, Dejan Aleksić:

„Što se tiče samog Saveta i njegovog rada, on se bavi edukacijom svih uzrasta naših učesnika u saobraćaju. Sada trenutno radimo edukaciju sa decom, gde su u pitanju neke osnove saobraćajnog poznavanja i vaspitanja. Edukacija se vrši sa vaspitačima u predškolskoj ustanovi „Bambi“, tako da želimo, na ovaj način, da podstaknemo neke nove ideje i neka nova saznanja koje pospešuju bezbednost u saobraćaju“.

Obuka je realizovana u tri dela. Prvi deo se odnosio na analizu problema bezbednosti saobraćaja i na poznavanje i primenu propisa. dok su u drugom delu pružene ključne informacije o opasnim situacijama u saobraćaju i primeri iz prakse. Treći i završni deo bio je rezervisan za diskusiju i dodelu nagrada i sertifikata za učesnike obuke.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.