logo transparend vojvodina uzivo

Kula: Narednog vikenda u Kruščiću „Dani sela, dani žita“

manifestacija-kruščić
KULA/KRUŠČIĆ – Tradicionalna manifestacija „Dani sela, dani žita“ održaće se tokom vikenda u Kruščiću.

U petak, 16. juna, na programu su, od 16 časova, predstava „Ružno pače“, a od 17 časova predstava „Pretvori dan u san“. Tog dana program zatvara promocija knjige Jasenke Lalović, „Brda od pelina“, koja počinje u 18 časova i koja će se održati u Maloj sali Mesne zajednice „Kruščić“.

U subotu, program počinje u 8 časova, Opštinskim takmičenjem vozača otvorenog tipa, u 9 časova zakazano je otvaranje likovne kolonije, da bi sat vremena kasnije, bio otvoren izložbeno-prodajni sajam. Takođe, na programu je defile Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kruščić, a u 11 časova počinje edukativno druženje pčelara. U 13 časova na programu je takmičenje u tekbolu, dok je u 15 časova, ručak za sve prisutne. Kulinarski deo programa nastavlja se u 16 časova takmičenjem u brzini konzumacije šampite, gde je prva nagrada bicikl. U 17 časova predviđen je kulturno-umetnički program, a subotnji deo programa završava se fudbalskom utakmicom veterana, koja je na programu u 18 časova.

Poslednjeg dana manifestacije, zakazano je sportsko pecanje, koje startuje u 7 časova, dok je od 9.30 časova na programu turnir u malom fudbalu pod nazivom „Legende Kruščića“. Tačno u podne, nastavlja se ribolovački program bacanjem varalica u cilj. Sat vremena kasnije je dodela nagrada za takmičare u sportskom ribolovu i ručak za sve prisutne. Za 14 časova, zakazana je podela ribe za takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kotlić Kruščića“, dok je u 16 časova predaja uzoraka i proglašenje pobednika, kojim se manifestacija „Dani sela, dani žita“ zvanično završava.

Organizator manifestacije je Mesna zajednica „Kruščić“, a pokrovitelji su lokalna samouprava i Turistička organizacija opštine Kula.

plakat
Foto: opština Kula

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.