Kula: Košarkaši „Hajduka” poraženi od ekipe „Breg 013″

KULA – Košarkaši „Hajduka” poraženi su na svom terenu u 13. kolu Prve regionalne lige od ekipe „Breg 013″ rezultatom 86:93. Pad koncentracije i veliki broj izgubljenih lopti doprineli su da rezultat bude ovakav.

Trener ekipe „Hajduka”, Danilo Borović, istakao je da su njegovi puleni bili sami sebi najveći protivnici u ovom meču, što je na kraju rezultiralo porazom.

„Najvažnije je kako se utakmica završi. To što smo mi dobro počeli nema veze, tako smo morali da završimo utakmicu, ali odsutnost hrabrosti i čvrstine i pad koncentracije je nešto što je karakterisalo našu igru. Prvi faul smo napravili u devetom minutu zadnje četvrtine, što je nedopustivo, koncentracija igrača je bila na niskom nivou, imali smo čiste kontranapade koje nismo iskoristili i to nam se ponavlja po ko zna koji put. Naše greške bile su kažnjene i mi svaku utakmicu imamo mnogo grešaka koje treba da analiziramo. Evidentno je da smo u krizi koju moramo da prebrodimo kako znamo i umemo, jer ovaj tim nije sklopljen da veže poraze, tako je na nama da radimo i učimo na greškama”, rekao je Borović.

Košarkaš „Hajduka”, Mateja Mulabdić, razlog za poraz vidi u neobjašnjivom padu koncentracije, naročito u poslednjoj četvrtini. Takođe, Mulabdić je istakao da je ova utakmica dokaz da ne postoje lake i teške utakmice, već da se u svaku utakmicu mora ući maksimalno ozbiljno i odgovorno: „Kao što je trener rekao, odsutnost koncentracije u pojedinim momentima, pogotovo u poslednjoj četvrtini, je doprinela porazu. Prva četvrtina je otvorena na pravi način, uz mnogo poena i dobru odbranu, ali loša igra u poslednjoj četvrtini je poništila sve to. Ovo je dokaz da nema lakih i teških utakmica i da svakog protivnika moramo ozbiljno da shvatimo i da uđemo u utakmicu na pravi način. Mi smo sami sebi najveći protivnici i, što se mene tiče, mi smo jedini odgovorni za rezultat”.

U narednom kolu „Hajduk” kući dočekuje „Petrovgrad”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.