logo transparend vojvodina uzivo

Kula: Izveden muzičko-scenski igrokaz „Snovi u ljuljašci“

muzicko -scenska predstava - kula
KULA/CRVENKA – U subotu, 11. marta, u pozorištu u Crvenki, premijerno je izveden muzičko-scenski igrokaz „Snovi u ljuljašci“. U prepunoj sali Doma kulture, 34. dece je, u dvoglasu, izvelo najlepše melodije koje su crvenački pesnici zapisali još pre pola veka.

Reč je o rimejku, budući da je isto delo rađeno pre skoro 50 godina. Tada su ga izvodila deca iz dramske grupe pozorišta u Crvenki. Pesme su pisali tadašnji crvenački pesnici, koji su pisali poeziju za decu – Dragan Jovanović-Jod, Milan Mrdalj-Mrđa i Zoran Đumić-Vanja. Glavni aranžeri i oni koji su zapisivali melodije su nastavnici Osnovne škole za muzičko obrazovanje u Kuli, izdvojenog odeljenja u Crvenki – Miron Sivč i Mirko Pregun. U školskom orkestru sviraju nastavnik violine, Ljiljana Barna Nikitović, bas gitaru svira nastavnik tambure, Vladimir Međeši, na klarineru i saksofonu svira nastavnik klarineta, Jaroslav Kuleba, za klavirom je Mirko Pregun, a diriguje Miron Sivč. Sve što se ticalo horske priče i pripreme dece spremila je nastavnica solfeđa, Tatjana Knežević. Za dramski deo priče bili su zaduženi Cvijeta Jovanović Mučalica i Zoran Radulović. Cvijeta je iz ličnih i emotivnih razloga želela da oživi ovaj muzičko-scenski igrokaz, budući da je Dragan Jovanović bio njen otac.

Prva repriza muzičko-scenskog igrokaza biće 17. marta, u pozorišnoj sali Kulturnog centra u Kuli. Ceo projekat je finansijski podržala opština Kula.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.