Kukasti krst, U, Davidova zvezda: Derbi Mostara prekinut zbog jednog od najskandaloznijih transparenata ikad

Meč je nastavljen nakon što je sporni transparent uklonjen sa ograde

Derbi Mostara između Veleža i Zrinjskog prekinut je u nekoliko navrata, a jednom je to bilo u 37. minutu, kada se na tribinama pojavio skandalozan transparent, zbog koje je sudija momentalno prekinuo meč.

Transparent, jedan od najskandaloznijih i nakontroverznijih ikada u balkanskim okvirima našao se na ogradi gde su bili navijači Veleža, a sadržao je simbole nacista (kukasti krst), ustaša (U), a takođe je tu bila i Davidova zvezda.

Time su nacisti i ustaše izjednačeni sa njihovim žrtvama tokom Drugog svetskog rata, a na sve to, pristalice Veleža su ih sve skupa ilustrovale slikom muškog polnog organa.

Sve ovo dolazi u jeku rata u Izraelu, gde je na hiljade nevinih žrtava izgubilo živote, a pristalice Veleža želele su ovom porukom da svoje suparnike, navijače Zrinjskog prikažu kao nacistički i ustaški nastrojene, koje sada podržavaju Izrael u ratu protiv Hamasa.

Foto: Printskrin/Arena Sport

Ovo je bio drugi prekid na utakmici, a prvi se dogodio nekoliko minuta ranije, kada su se navijači Zrinjskog potukli sa policijom i na teren su ubacivali baklje i kamenje.

Inače, derbi Mostara podeljen je nacionalnoj osnovi, za Velež pretežno navijaju Bošnjaci, dok Zrinjski podržavaju Mostarci koji su Hrvati.

Nakon što je skandalozna poruka uklonjena sa tribina, meč je nastavljen, a ubrzo nakon toga Nermin Haskić je dao vodeći gol za Velež, da bi u drugom poluvremenu domaći tim povisio vođstvo golovima Guliašvilija u 53. i 79. minutu, pa je Velež naneo težak udarac gradskom rivalu, koji inače igra u Ligi konferencija ove sezone.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.