Kuglanje: Naši klubovi sjajni u evro-kupovima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

NOVI SAD – Proteklog vikenda završeno je takmičenje u međunarodnim klupskim kupovima za kuglaše i kuglašice.

Srbija je imala osam predstavnika koji su to pravo stekli plasmanima u Superligi i Kupu Srbije u prošloj sezoni. Najveći uspeh postigli su kuglaši novodske Vojvodine, koji su osvojili drugo mesto na “NBC” kupu u nemačkom gradu Lorhu. U finalu su poraženi od Raindorfa iz Nemačke sa 7:1. U novosadskom timu najbolji rezultat ostvario je Slobodan Simonović, sa 632 oborena čunja.
U istom takmičenju, četvrto mesto zauzeli su kuglaši subotičkog Spartaka, pošto su u dvoboju za treće mesto poraženi od Brajtenbaha iz Nemačke sa 7:1. U našoj ekipi najviše je pružio iskusni Jovan Ćalić, sa 637 oborenih čunjeva. U ženskoj konkurenciji beogradski Singidunum je bio šesti, a novosadski Radnički osmi u konkurenciji 11 klubova.

Na Svetskom kupu u Otočcu u Hrvatskoj, na kojem su nastupili šampioni država, kuglašice novosadske Alimente zauzele su odlično treće mesto. U odlučujućem meču savladale su mađarski Ferencvaroš sa 6:2. U redovima Novosađanki najbolja je bila Jasmina Anđelković, sa 600 oborenih čunjeva. Pre toga, u polufinalu naše kuglašice su poražene od Mlake iz Rijeke sa 8:0.

“Ovo je veliki uspeh. Inače imamo sjajnu takmičarsku godinu, šampionke smo Srbije i pobednice Kupa. Treće mesto na Svetskom kupu je šlag na torti uspešne sezone. Ovakav rezultat u poslednjih 10 godina ni jedan naš klub nije zabeležio. Spoj maldosti i ambicija dali su sjajne rezultate”, kaže trener Novosađanki Marija Krstić.

Aktuelni prvak Srbije u muškoj konkurenciji, Kuglaški klub Beograd, zauzeo je peto mesto, u konkurenciji 14 timova.

“Ovo je veliki iskorak u rezultatima, kada je reč o međunarodnim klupskim takmičenjima. Posebno što je pobednik Evropa kupa bilo Jedninstvo iz Novog Bečeja, dok je Beograd bio drugi na Fajnal foru Svetskog kupa u Bačkoj Topoli. Ipak, to su bili pojedinačni rezultati u različito vreme, a sada imamo nekoliko klubova koji su postigli sjajne ekipe”, ističe strateg Kuglaškog kluba Beograd i selektor naše muške reprezentacije, Vojko Pavlović.

Na Evropskom kupu, koji je održan u Kranju, kuglašice zrenjaninskog Kristala bile su šeste od osam ekipa, dok su kuglaši beogradskog Partizana zauzeli osmo mesto u konkurenciji 14 ekipa.

Tagovi:

Pročitajte još: