KUD ,,Izvor“ iz Nakova obeležio 20 godina rada i postojanja

KIKINDA/NAKOVO – Svečanim celovečernjim koncertom u bioskopskoj sali, Kulturno umetničko društvo ,,Izvor“ iz Nakova obeležilo je 20 godina rada i postojanja.

Nastupili su izvođački sastav, dve veteranske grupe i dve dečje foklorne sekcije. Uoči koncerta posetioci su imali priliku da pogledaju postavku umetničkih radova umetnice Sare Vasić. Ovom događaju prisustvovali su Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća.

Foto: Vojvodina uživo

,,Kontinuitet na kom će se raditi značiće da će se nastaviti sa sjajnim foklorom kao što su to činili i do sada, ali i čuvati prave vrednosti koje svako selo ima i koje treba da ističe, poput kulture, tradicije i običaja. Dokaz da kulturno umetnička društva u svojim selima privlače pažnju svojih meštana jeste uvek puna sala kao što je to bilo i u Nakovu, a posebno mi je drago što ima puno mladih ljudi, koji će nastaviti ovu priču i lepu plemenitu misiju očuvanja tradicije“, rekla je Dijana Jakšić Kiurski.

Foto: Vojvodina uživo

KUD danas okuplja 70 redovnih članova u dve dečje folklorne sekcije i izvođačkom sastavu, a započeto je i osnivanje ženske pevačke grupe.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Dvadeset godina potojanja zaista nije malo, imalo smo želju da okupimo što više ljudi koji su na bilo koji način prošli kroz naše društvo. Pored toga što nam je cilj bio da pokažemo šta sve radimo i čime se bavimo, publika treba da zna da negujemo veliko prijateljstvo i da nam je uvek drago da se vidimo sa svima. Pozvali smo dve pevačke grupe koje su nekada radile pri društvu, kao i mušku pevačku grupu, tako da nam je zaista drago što su se svi odazvali našem pozivu“, objasnila je Sanja Rokvić, predsednica KUD ,,Izvor“, Nakovo.

Foto: Vojvodina uživo

Uoči koncerta posetioci su imali priliku da, u holu bioskopa, pogledaju postavku umetničkih radova Sare Vasić.

Foto: Vojvodina uživo

,,Moje slike pokazuju ljubav prema pravoslavlju, što je u skladu sa mojim brendom koji sam osmislila. Umetnošću se bavim od kada znam za sebe, a poruka posetiocima izložbe je da je umetnost svuda prisutna i samo je treba iskoristiti na najbolji način“, istakla je Sara Vasić, umetnica.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.