logo transparend vojvodina uzivo

Kuća na selu za još dve porodice u Plandištu

PLANDIŠTE – Na teritoriji opštine Plandište uspešno je nastavljeno sa realizacijom projekta naseljavanja ruralnih područja. U saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, lokalna samouprava nastavila je realizacijom konkursa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, čime su obezbeđena sredstava za kupovinu seoskog domaćinstva za još dve porodice na teritoriji Opštine Plandište.

Svečanom potpisivanju ugovora, kao predstavnici lokalne samouprave, prisustvovali su Strahinja Brekić i Igor Đorđevski.

„Briga o porodici, naseljavanje seoskih domaćinstava, vraćanje mladih na selo je prioritet na kom aktivno radimo već četvrtu godinu, zahvaljujući Ministarstvu za brigu o selu. Veliko mi je zadovoljstvo što danas imamo priliku da potpišemo još dva ugovora za kupovinu kuće na selu za porodice u našoj Opštini Plandište. Realizacija Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koje je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu omogućila nam je da obezbedimo krov nad glavom za još dve porodice koje su ispunile sve uslove predviđene konkursom.

Ovo je veliki korak u rešavanju stambenog pitanja za ove porodice i posebno mi je drago što smo uspeli da pomognemo i damo svoj mali doprinos za rešavanje njihovog životnog pitanja. Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa Ministarstvom za brigu o selu pokazali smo da aktivno radimo na razvoju i unapređenje populacione politike i poboljšanju demografske slike u Opštini Plandište, da radimo na oživljvanju sela i vraćanju mladih na selo, što je i glavni prioritet realizacije ovog kompletnog pojekta.

Program dodele sredstava ima odličnu populacionu politiku čiji je cilj povećanje broja stanovnika u selima, smanjenje prosečne starosti stanovništva u seoskim domaćinstvima i povećanje stope nataliteta. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata unapređenja i razvoja demografske politike kroz nasljavanje slabije naseljenih područja i vraćanje mladih na selo“ , istakao je Strahinja Brekić, predsednik Komisije za realizacju konkursa u opštini Plandište.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.