Ksenija Mrkela iz AK Dinamo Pančevo pobedila na 57. uličnoj trci u Požarevcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PANČEVO – Atletičarka AK Dinamo iz Pančeva, Ksenija Mrkela, pobedila je na danas održanoj 57. uličnoj trci u Požarevcu. Odličan je nastup imala i Jana Grujić iz AK Dinamo Pančevo, koja je, u poslednjim metrima svoje trke, izgubila medalju i zauzela 4. mesto.

“Tradicionalno, AK Dinamo Pančevo nastupa na ovoj atletskoj manifestaciji. Ovog puta nastupili smo sa samo dve atletičarke, koje su dostojno, kao i uvek reprezentovali pančevačku atletiku”, kaže trener Ak Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Ksenija Mrkela je osvojila zlatnu medalju ubedljivo pobedivši svoje rivale. Ovo je nastavak njene nepobedivosti u tom uzrastu.

“Zbog svima poznate situacije sa Kovidom, nije bilo puno nastupa za mlađe uzrasne kategorije, a na takozvane “vašar trke” nismo želeli da vodimo naše najkvalitetnije atletičare. Kseniji nije bitan broj medalja, jer su njene medalje samo sa prestižnih takmičenja, po čemu se i odlikuju pravi šampioni. A sa tih takmičenja ona se vraća kao pobednik. Pravi naslednih svih najboljih pančevačkih atletičarki i to sve iz atletske škole AK Dinamo: Marine Munćan, Dragane Kiprijanović, Bogdane i Jelene Mimić, Kristine Đaković, Zorane Barjaktarović, i kao najmlađih, ali podjednako ravnopravnih atletičarki, trenutno aktuelnih Marije Mrkele i Sanje Marić. Koji klub ne bi bio ponosan na uspehe svih naših nabrojanih atletičarki? A Ksenija se polako, ali sigurno, približava njima”, kaže Cvetkoski.

Sledeći nastup AK Dinamo biće tradicionalna ulična trka u Beogradu, pa kros Srbije u Somboru.

“Kao šlag na kraju atletske sezone biće tradicionalna ulična trka Pančeva, početkom novembra, jedna od najstarijih sportskih manifestacija našeg grada. Tradicija koja traje od 1946. godine je ponos pančevačke atletike, te ćemo pozvati sve prave atletičare našeg grada, kao i sve ljubitelje sporta u gradu i okolini da dođu i uveličaju našu veliku atletsku manifestaciju. Gosti će nam biti i mnogi klubovi iz cele Srbije, kao i naši dragi prijatelji iz regiona”, dodaje Cvetkoski.

Tagovi:

Pročitajte još: