Teško da ćete naći osobu koja ne voli krofne, a to se posebno odnosi na one domaće kakve su davnih dana pravile naše bake.
Miris krofni nemoguće je ne osetiti već sa ulaznih vrata, a isto tako je teško pojesti samo jednu do dve. Još ako su prepune krema ili džema… milina!
Ipak, krofne imaju i jednu veliku manu – prže se u dosta ulja, pa budu i podosta masne, a svi znamo koliko su, kada se prže u ulju iznutra vazdušaste, a spolja hrskave, i da će, ukoliko ih budete pržili po receptu koji ne zahteva ulje, izgubiti šmek zbog kojeg ih toliko i volimo.
Srećom, postoje odlični trikovi zahvaljujući kojima krofne neće upiti mast i ne, nije reč o ubrusu.
Ipak, krofne imaju i jednu veliku manu – prže se u dosta ulja, pa budu i podosta masne, a svi znamo koliko su, kada se prže u ulju iznutra vazdušaste, a spolja hrskave, i da će, ukoliko ih budete pržili po receptu koji ne zahteva ulje, izgubiti šmek zbog kojeg ih toliko i volimo.
Srećom, postoje odlični trikovi zahvaljujući kojima krofne neće upiti mast i ne, nije reč o ubrusu.
Naime, pekarisu otkrili tajnu koju retko ko zna, a sve što vam je potrebno jesu prašak za pecivo ili soda bikarbona.
Šta je potrebno da uradim?
Ukoliko prašak za pecivo ili sodu bikarbonu dodate u testo, ono neće upiti ulje. Ono što je takođe jako bitno jeste da ulje bude dobro zagrejano, jer na taj način testo neće upiti višak.
Drugi trik podrazumeva da dodate alkohol u testo, jer ako u njega dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola, poput votke ili konjaka, dobićete savršen rezultat.
Ne samo da testo neće upiti ulje, već će biti i vazdušasto i mekano.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.