Krizni štab Srba sa severa KiM: Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks

KOSOVSKA MITROVICA – Krizni štab srpskog naroda sa severa KiM saopštio je večeras da nije tačno da Srbi napadaju niti Kfor niti Euleks, ističući da su to dezinformacije koje Priština plasira u sklopu hibridnog rata protiv srpskog naroda.

”Zbog serije dezinformacija koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda, obaveštavamo javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks, štaviše mi u njima vidimo zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca”, navodi se u saopštenju Kriznog štaba srpskog naroda sa severa KiM.
Aljbin Kurti, kako se dodaje, plasira laži o napadima na Kfor sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa Kforom, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa Rezolucijom 1244.
”Odbijanje Kfora i Euleksa da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije”, ističe se u saopštenju koje je preneo RTS.
Podsećaju da su politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta javno pozivali građane na saradnju sa Kforom i Euleksom, jer su te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje, kako ističu, poštuju.
“Krizni štab u ime srpskog naroda poziva Kfor i Euleks da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe”, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: