Taman smo pomislli: šta ćemo danas lepo da vam pripremimo, a onda smo naišli na jednu super ideju na Instagramu.
Pilav s belim mesom i spanaćem iskočio nam je na profilu razigrana_kecelja, gde uvek pronađemo nešto jako zanimljivo i na kraju se ispostavi – izvanredno.
Pilav ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf jelo je od pirinča sa mesom ili bez njega.
Ono što ga krasi je jednostavnost a opet neverovatno bogatstvo ukusa.Kod nas se pilav spremao često i u većini domova, bar dva puta mesečno, čak češće, a onda ga je sa manija proterao rižoto.
Pilav je predivno, jednostavno jelo i prava je šteta ne vratiti ga na nedeljni meni — sprema se brzo, sitost drži dugo i veoma je ukusno.
Sastojci:
1 glavica crvenog luka
2 mlada luka
2 šargarepe
500 g belog mesa
1 šolja (2 dl) pirinča
100 g svežeg spanaća
200-250 ml pavlake za kuvanje
ulje, so, biber, kari
Priprema:
1. Pirinač dobro operite i stavite da se kuva. Kada je skoro kuvan sklonite ga s ringle i procedite vodu.
2. Crni i mladi luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i belo meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.
3. Ubacite skuvan pirinač, spanać, prelijte pavlakom za kuvanje i začinite, promešajte, preručite u vatrostalnu posudu ili pleh i stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.