Guste, kremaste čorbe idealne su za kraj dugog i napornog radnog dana. A još su draže kad se spreme za manje od pola sata.
Krem čorba od krompira odličan je kasni ručak ili večera, naročito tokom radne nedelje. Možete je servirati kao predjelo, ali zasitna je i puna ukusa, pa će dobro poslužiti i kao glavno jelo.
Ovo je jedan od recepata za koje je potrebno da imate bujon, ali u kriznim situacijama možete da upotrebite i kocku, iako stoji da domaći bujon ima znatno bolji ukus i benefite za organizam.
Sastojci:
1,3 kg krompira
1 crni luk
3 srednje šargarepe
2 celera
800 ml pilećeg bujona
600 ml mleka
80 g maslaca
40 g brašna
so
biber
Priprema:
1. Krompir operite, ogulite i nasecite na kockice. Luk, celer i šargarepu sitno naseckajte.
2. Luk i šargarepu kratko prodinstajte. Dodajte krompir i celer, zalijte bujonom i kuvajte dvadesetak minuta.2. U međuvremenu u tiganju otopite maslac, dodajte brašno pa podlijte mlekom. Kad se počne zgušnjavati, sklonite sa vatre.
3. Kad krompiri omekšaju, pomešajte ih s pripremljenim sosom. Kratko zagrejte i energično mešajte.
4. Dekorišite narendanim sirom, hrskavom slaninom i kiselom pavlakom ili pak usitnjenim peršunom, kolutićima praziluka i štapića celera.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.