Krem čorba od blitve i krompira: Bogata vitaminima

Blitvu možete na više načina da uvrstite u ishranu, a preporuka je da je jedete barem nekoliko puta nedeljno.

Sarmice od blitve su preukusne i sigurni smo da imate dobar recept, a mi vam danas donosimo nešto malo jednostavnije. Krem-čorbu od blitve mogu da naprave i potpuni početnici, jer nije ni najmanje zahtevna za pripremu.

Inače, blitva je odlična i u borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja i visokog krvnog pritiska.

Sastojci:

– 400 g blitve
– 4 veća krompira
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 80 ml ulja
– 1 koren celera
– 1 l vode
– so, biber

Priprema:

Crni luk iseckajte na kockice, a isto uradite i sa belim lukom. Krompir oljuštite i isecite ga na što sitnice kockice. Nakon toga, zagrejte ulje u šerpi i izdinstajte crni luk. Dodajte seckani celer, krompir i beli luk. Sve to kratko propržite, uz mešanje i zatim nalijte vodom. Sve zajedno kuvajte dok povrće ne omekša, a zatim, pred kraj, dodajte blitvu koju ste prethodno oprali i iseckali i kuvajte sve zajedno još nekih pet minuta. Zatim, štapnim mikserom, usitnite sve sastojke tako da dobijete homogenu i svilenkastu strukturu.

Vratite na ringlu na kratko, začinite po ukusu, a nakon što provri, sklonite sa vatre.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.