Krećete na put? Ovo morate da znate! Do 1. maja pojačana KONTROLA SAOBRAĆAJA, na ovo će MUP obraćati pažnju svaki dan

Dejan Stević iz Uprave je objasnio i na čemu će biti fokus posle praznika

U Srbiji danas počinje međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja „Roudpol“ (Roadpol) koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a do 1. maja, rekao je Dejan Stević iz Uprave, koji najavljuje da će tog dana biti sprovedena i akcija 24-časovnog merenja brzine na najvažnijim putevima.

– U ovom periodu, prethodne četiri godine nažalost na našim putevima je stradalo 58 učesnika u saobraćaju. Zbog toga smo se odlučili da ove godine, u ovom periodu preduzmemo sve nephodne mere sa svim materijalnim i ljudskim formacijama i zaštitimo bezbednost učesnika u saobraćaju tokom praznika – rekao je Stević za Tanjug.

On je rekao da će do 1. maja u okviru organizacije ROADPOL-a trajati akcija merenja nepropisne brzine u kojoj MUP Srbije učestvuje zajedno sa 30 evropskih policija.

Stević je precizirao da će saobraćajna policija svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije “presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

– U sklopu ove akcije, u sredu, 1. maja, biće realizovana akcija Spid maraton (Speed Marathon), tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa – rekao je Stević.

On je dodao da, odmah posle završetka praznične akcije, počinje 4. Centralna akcija Uprave saobraćajne policije, usmerena na otkrivanje i svih ostalih prekršaja, a koja će trajati od 2. do 7. maja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Ovo ništa nije novo,to treba raditi svaki dan bez obzira na praznik.
Kontrolisati i sporedne gradske ulice ,ne samo glavne saobraćajnice!

Sve je to u redu gospodo
Ali trebate obratiti pažnju na mamine i tatine mališane pred kojima nesmete da zucnete.
A kazne i treba da se sprovode

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.