Kraljica jeseni. Napravite humus od bundeve

 

 

Bundeva sprečava bolesti srca, čuva bubrege i želudac, jača kosti i poboljšava rad nervnog sistema. Prepuna je vitamina A i C, ali i minerala i nezasićenih masnih kiselina.

SASTOJCI:

500 g bundeve

maslinovo ulje
dva čena belog luka
pola limuna
dve kašičice tahini paste
400 g leblebija iz konzerve
so, biber

PRIPREMA:

Bundevu iseći na komade, staviti na pleh obložen papirom za pečenje, preliti sa malo ulja, dodati dva cela čena belog luka, pa peći u rerni na 200 stepeni 45 minuta.

Prohladiti, očistiti od kore, pa meso bundeve i beli luk staviti u blender.

Dodati sok od limuna, oceđene leblebije, tahini pastu (pasta od susama, može se naći u svim bolje snabdevenim hipermarketima), so i biber, preliti sa još malo maslinovog ulja, te sve dobro izmiksati.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.