Bundeva sprečava bolesti srca, čuva bubrege i želudac, jača kosti i poboljšava rad nervnog sistema. Prepuna je vitamina A i C, ali i minerala i nezasićenih masnih kiselina.
SASTOJCI:
500 g bundeve
maslinovo ulje
dva čena belog luka
pola limuna
dve kašičice tahini paste
400 g leblebija iz konzerve
so, biber
PRIPREMA:
Bundevu iseći na komade, staviti na pleh obložen papirom za pečenje, preliti sa malo ulja, dodati dva cela čena belog luka, pa peći u rerni na 200 stepeni 45 minuta.
Prohladiti, očistiti od kore, pa meso bundeve i beli luk staviti u blender.
Dodati sok od limuna, oceđene leblebije, tahini pastu (pasta od susama, može se naći u svim bolje snabdevenim hipermarketima), so i biber, preliti sa još malo maslinovog ulja, te sve dobro izmiksati.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.