logo transparend vojvodina uzivo

Kraj priče o izbornoj krađi

SRBIJA – Po već više puta viđenom i ustaljenom receptu, opozicija u Srbiji pokušala je da rezultate izbora predstavi nelegetimnim nakon što doživi potpuni krah na izborima.

Za priču koja se vrti već unedogled i očigledno je ustaljena strategija za izgovor pred sopstvenim biračima, deo opozicije ima podršku medija koji posluju u okviru Junajted grupe, a koji zastupaju istu ideološku platformu kada je reč o najvažnijim nacionalnim i državnim pitanjima. Tačnije, deo opozicije u Srbiji i mediji koji ih podržavaju zastupaju političko gledište zapadnih zemalja u odnosu na Srbiju i srpski narod.

Namerno ili ne, ipak se u okviru ovih medija provuku određene teze u kojima se prethodno potpuno negiraju izneti stavovi. Tako je tabloid Nova S objavio tekst u kome se navodi da su birači kaznili opoziciju, što je sasvim suprotno prethodno zastupanim teorijama o krađi izbora.

U tekstu pod naslovom “Zašto su birači kaznili opoziciju”, navodi se da ista nije uspela da sačuva jedinstvo, ali i da nema nikakav cilj i plan.

Dodaje se da je opozicija pokazala slabost, da su bili nedosledni i time zbunjivali glasače. Konstatuje se da opoziciji nisu pomogli ni protesti nakon majskih tragedija, ali ni Proglas.

– Izneverili ste nas i zato ste kažnjeni – zaključuje se u poslednjem pasusu teksta, čime se praktično priznaje pravi razlog poraza opozicije na izborima i u potpunosti negira prethodna propaganda o izbornoj krađi i neregularnostima.

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.