logo transparend vojvodina uzivo

Kovin: U toku završni radovi na renoviranju odeljenja u SBPB „Kovin“

KOVIN – U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku su završni radovi na kompletnom renoviranju Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko, površine 847 kvadrata. Ukupna vrednost radova iznosi 31.622.924 dinara, a novac je obezbeđen iz sopstvenih sredstava Bolnice.

U cilju poboljšanja uslova za lečenje pacijenata i rad medicinskog osoblja, obezbeđena su novčana sredstva za tekuće održavanje pomenutog Odeljenja, odnosno za izvođenje potrebnih građevinskih radova i to: zamena prozora i vrata na sobama, zamena elektroinstalacija koje su bile neispravne, nisu ispunjavale zahteve savremene tehnologije i bile su ugrožavajuće za zdravlje i bezbednost pacijenata i zaposlenih, zatim renoviranje sanitarnih čvorova, molersko-farbarski radovi, zamena podova, keramičarski radovi.

Bolnica je obezbedila novčana sredstva u iznosu od 21.076.476 dinara za sanaciju spoljne fasade na zgradi u kojoj se nalaze Odeljenje za produženi tretman psihotičnih poremećaja – žensko (I žensko) i Odeljenje za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko (II žensko).

„Odeljenje je 2011. godine iseljeno zbog neadekvatnih i nebezbednih uslova. U cilju što boljeg i bržeg oporavka lica sa mentalnim smetnjama, isto je kompletno renovirano i preseljenje pacijenata očekujemo za dve nedelje. Nastavljamo humanizaciju prostora i odnosa u bolnici i time unapređujemo i osavremenjujemo rad psihijatrijske službe i činimo da naša zdravstvena ustanova postane prijatnije i lepše mesto za boravak pacijenata u toku lečenja. Sređen enterijer i oplemenjeni prostori doprineće očuvanju dostojanstva naših pacijenata,“ izjavila je dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, v. d. direktora SBPB „Kovin“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.