logo transparend vojvodina uzivo

Kovin: Biblioteka “Vuk Karadžić” obeležava “Mart, mesec srpskog jezika”

KOVIN – Povodom obeležavanja marta kao meseca srpskog jezika i Svetskog dana poezije u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu održana je aktivnost „Pesnički izazov“, dok će večeras biti „Poetsko veče“.

Od 19 časova nastupiće glumci Stevan Piale i Jelena Puzić, a kasnije gimnazijalci iz kovinske škole.

Manifestacija „Mart, mesec srpskog jezika“ obeležena je u saradnji sa prof. Mašom Vuletić i njenim učenicima iz „Đura Jakšić“ škole.
U biblioteci su bile izložene zbirke pesama domaćih autora, a deca su birala po izboru stihove koje će prezentovati.

 

 

Učestvovalo je oko 20 đaka, a najbolji su bili Dušica Petrović (5. razred), Mitra Đurašinov (7. razred) i Ognjen Jovanović (8. razred). Najuspešniji su dobili po pohvalnicu i knjigu koju je darivala knjižara„Prodavnica snova“. Žiri je odlučivao u sastavu Sava Radovanov, Gojko Rolić i Sara Maksimović.

 

 

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije po drugi put organizuje manifestaciju „Mart – mesec srpskog jezika”. Programu su se priključile i podružnice,među njima i Kovin. Realizatori kažu da je cilj popularisanje srbistike kao naučne discipline u okviru slavistike.

 

 

Ova aktivnost bi trebalo da kod učenika osnovnih i srednjih škola probudi interesovanje za izučavanje srpskog jezika i široj javnosti ukaže na značaj očuvanja jezika i jezičke kulture.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.