Kosovo i Metohija: Kandidat Srpske liste pobedio u Klokotu, Samoopredeljenje gubi

KLOKOT – Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladan Bogdanović ubedljivo je pobedio u drugom krugu lokalnih izbora u toj opštini.

Kako navodi, Bogdanović je osvojio 1.021 glas, dok je njegov protivkandidat iz Građanske inicijative “Srpska narodna sloga” Strahinja Spasić osvojio 830 glasova.

Srpska lista je, pobedom u Klokotu, ostvarila pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom.

Petković čestitao Srpskoj listi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je večeras Srpskoj listi ubedljivu pobedu u drugom krugu lokalnih izbora u opštini Klokot.

“Čestitam ubedljivu pobedu našoj Srpskoj listi, našem narodu i saborcima u Klokotu i novom gradonačelniku Vladanu Bogdanoviću koji su večeras ostvarili veličanstven i veoma važan trijumf za naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji”, napisao je Petković na svom Fejsbuk profilu.

Ocenio je da je to pobeda srpskog naroda, srpske sloge i jedinstva i pobeda za nova radna mesta, nove puteve i ulaganja.

“Uspeli smo da sačuvamo i odbranimo naš bedem na Kosovu i Metohiji i zadržimo svih 10 opština sa srpskom većinom u srpskim rukama. Hvala našem narodu u Klokotu koji je najvećom izlaznošću danas na teritoriji KiM, pokazao veliki stepen odgovornosti i svesti o značaju trenutka u kome se nalazimo”, naveo je Petković.

Istakao je da je Srpska lista još jednom je pokazala “da se jedina istinski zalaže i bori za srpske nacionalne interese na Kosovu i Mrtohiji”, zbog čega i ima snažnu podršku srpskog naroda u pokrajini, ali i podršku zvaničnog Beograda, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Samoopredeljenje gubi u pet opština, uključujući Prištinu

PRIŠTINA: Kandidati pokreta Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u drugom krugu lokalnih izbora na KiM gube u Đakovici, Kačaniku, Kosovu Polju, Prištini i Obiliću, ali su u prednosti u Kamenici, Gnjilanu i Prizrenu, pokazuju podaci Centralne izborne komisije u Prištini.

U Prizrenu je, prema podacima CIK-a, tesna trka između kandidata Samoopredeljenja Mitahera Haskuke i Šaćira Totaja iz Demokratske partije Kosova.

Prema podacima CIK-a, na osnovu 92,16 odsto obrađenih glasova, Haskuke je osvojio 50,49 odsto glasova, a Totaj 49,51 odsto.

Tesno je i u Prištini, gde je Perparim Rama iz redova Demokratske lige Kosova dobio 51,04 odsto glasova, a Arben Vitia iz Samoopredeljenja 48,96 odsto glasova, pokazuju podaci CIK-a na osnovu 87,75 odsto obrađenih glasova.

Samoopredeljenje je izgubilo Obilić pošto je u tom gradu njihov kandidat Halil Tači osvojio 38,59 odsto glasova, a kandidat Građanske inicijative za Obilić Džafer Gaši dobio je 38,59 odsto glasova, na osnovu 100 odsto obrađenih glasova.

U Ðakovici kandidat Alijanse za budućnost Kosova Ardian Gjini ubedljivo vodi sa 56,04 odsto osvojenih glasova, a kandidat Samoopredeljenja Mimoza Kusari Lila ima 43,96 odsto glasova, pokazuju rezultati na osnovu više od 98 odsto prebrojanih glasova.

U Kačaniku je, na osnovu više od 95 odsto prebrojanih glasova, kandidat Samoopredeljenja Jeton Raka ima 56,72 odsto glasova, a kandidat Demokratske partije Kosova Besim Iljazi dobio je 46,72 odsto glasova.

Burim Beriša iz Demokratskog saveza Kosova u velikoj je prednosti u Kosovu Polju u odnosu na svog protivkandidata iz redova Samoopredeljenja Envera Bajčinca.

Na osnovu više od 98 odsto prebrojanih glasova, kandidatu Demokratskog saveza Kosova pripalo je 65,85 odsto glasova, a kandidatu Samoopredeljenja 34,15 odsto.

S druge strane, u Kamenici je kandidat Samoopredeljenja Kadri Rahimaj u prednosti je sa 53, 16 odsto glasova, a kandidat Socijaldemokratske partije Kosova Chandron Kastrati ima 46,84 odsto osvojenih glaosva, pokazuju rezultati na osnovu više od 97 odsto obrađenih glasova.

Samoopredelljjenje vodi i u Gnjilanu gde je, prema više od 96 odsto glasova, njihov kandidat Alban Hiseni dobio 51,13 odsto glasova, a Lufti Haziri iz Demokratske lige kosova dobio je 48,87 odsto glasova.

Na KiM su u 7 sati otvorena birališta, glasalo se u 575 biračkih centara, na ukupno 1.638 biračkih mesta, koja su bila otvorena do 19 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: