KORONA JOŠ JEDNO DETE OSTAVILA BEZ MAJKE: Pet godina pokušavala da dobije bebu, rodila je, videla je samo na slici i UMRLA!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Išli smo u privatnu kliniku u Novom Sadu na vantelesnu oplodnju, jer pet godina nismo mogli da dobijemo dete. Rodila nam je sina, ali ga je, nažalost, videla samo na slici. Verovala je da će se oporaviti i da će se uskoro igrati sa njim… Evo, ja sada ne znam ni kud ću ni šta ću. Stalno mi se u glavi vrti isto pitanje: “Bože, što nisi uzeo mene?! Zašto nju?! Kako će dete sada bez majke?!”

Ovako za Kurir kroz suze priča Dalibor I. iz okoline Aranđelovca čija je supruga S. I. (33), koja je bila zaražena koronavirusom, u nedelju umrla u KBC “Dragiša Mišović”. Ni ona, kao ni druge trudnice i porodilje koje su nedavno umrle, nije bila vakcinisana.

– Zarazila se pre tri nedelje. Dobila je temperaturu. Odmah smo je vodili kod lekara. U Aranđelovcu su ustanovili da ima koronu i poslali je na kućno lečenje. Pet dana se mučila sa temperaturom, a onda je u petak uveče, 1. oktobra, dobila gušenje. Počela je da se otvara i prokrvarila je. Sutradan, rano ujutru smo ponovo otišli u bolnicu u Aranđelovcu. Sanitetom su je poslali u “Dragišu Mišović” – priča Dalibor.

Porođena je carskim rezom istog dana. Tri dana je bila u zgradi gde je bila i beba. Međutim, s obzirom na to da je bila pozitivna, nisu joj donosili dete. Dalibor je molio lekare da slikaju bebu kako bi majka barem tako mogla da je vidi. Istog dana kada je videla sliku, javila je suprugu da je prebacuju u drugu zgradu na kiseonik. Lekari su ustanovili obostranu upalu pluća…

– Hrabrila me, govorila da je dobro. U subotu mi je poslala poruku: “Je si li se probudio?”. Slikao sam joj kako pijem kafu, a ona meni infuziju. Rekoh joj: “Budi jaka”. Odgovorila je: “Sada moram da budem jaka, nema više zezanja. Samo da izguram ovo, da dođem kući da se igram sa našim detetom”. To su bile poslednje poruke koje smo razmenili. Daliboru su u nedelju oko 13 časova javili da je preminula.

– Rekli su mi da je ustala da ide u toalet, a kada se vratila, pozlilo joj je. Uspeli su jednom da je povrate. Više nisu mogli. I sada ne mogu da prežalim što nije videla sina. Pričala mi je da je čula njegov plač. Bar da su joj doneli iz daleka da ga vidi. Svog sina…

Beba je trenutno kod majčinih roditelja. Nije je ni on video, jer je, takođe, pozitivan. Baka i deka mu šalju slike. Beba napreduje. Svi brinu o njoj.

U KBC “Dragiša Mišović” za Kurir su potvrdili da je jedna porodilja preminula u nedelju, a, kako nezvanično saznajemo, uzrok smrti je embolija. Njeno stanje se nagolo pogoršalo. Intubirana je i reanimirana, ali, nažalost, bez uspeha. Spec. dr med. Biljana Herceg, ginekolog u Zdravstvenom centru Aranđelovac kaže za Kurir da je bila dobrog opšteg stanja 2. oktobra, kada je došla u tu ustanovu:

– Od simptoma je imala temperaturu, a prebačena je sanitetom u “Mišović”, u skladu sa svim protokolima, jer mi nemamo odeljenje za porođaj trudnica sa kovidom.

Tagovi:

Pročitajte još: