Korisni saveti za muškarce

Niko od nas ne voli preterano kućne poslove i na sve načine nastojimo da ih izbegnemo… Bilo da živite sami, sa partnerkom ili širom porodicom u kojoj ima i dece, kada se radi o spremanju kuće, svi redom prevrću očima, znajući da će biti iscrpljeni i da će im pola dana trebati da dovedu sve u red, te da će isto morati opet da ponove za par dana.

Muški magazin otkriva male trikove, uz pomoć kojih ćete pre svega sprečiti veći nered u kući, a onaj koji ipak nastane sa lakoćom očistiti. Ovi saveti naime nisu kao što ćete možda pomisliti namenjeni samo onima koji su lenji po ovom pitanju, već i svima onima koji bi se radije posvetili nekim drugim stvarima, umesto čišćenju kuće po ceo dan.

– Umesto običnog sapuna, u kupatilu koristite tečni sapun. Kao prvo neće vam se dešavati da se ostaci sapuna lepe za lavabo i posudu u kojoj se nalaze, a daleko je više higijenski da isti sapun ne dodiruje više osoba.

– Kada se uputite ka jednoj od prostojia u svom domu, na putu do iste vratite par stvari na njihovo mesto koje su vam uz put. Ovo je vrlo koristan savet jer ćete neprimetno pospremati nered i uštedeti svoje vreme naknadno.

– Budite ljubazni i zamolite vaše goste da se izuvaju kada ulaze u vašu kuću. Naročito ako imate decu, ovo bi trebalo da bude nešto što se podrazumeva. Na ovaj način, nećete morati da usisavate svaki drudi dan, niti da ribate pod.

– Kada se nalazite u kuhinji i čekate da izvadite jelo iz rerne, pospremite posuđe koje ste prethodno oprali. Takođe, kada spremate neko jelo, pobrinite se da u manjim etapama perete posuđe koje ste iskoristili (sem ako ne kostistite mašinu za sudove), jer ćete tako imati znatno manje istog za pranje po završetku vašeg kulinarskog poduhvata.

– Ako uživate u toplim opuštajućim kupkama, dok čekate da se kada napuni, iskoristite priliku da prebrišete pod u kupatilu ili pak da ogledalu vratite nekadašnji sjaj.

– Ukoliko stavite prijanjajuću foliju na police u frižideru, nećete morati toliko često da ga perete, a foliju jednostavno možete da bacite nakon nekog vremena i zamenite novom.

– Mikrotalasnu rernu ćete veoma lako očistiti ako u nju stavite dve čaše vode i pola čaše sirćeta, te je uključite na 3 minuta. Potrebno je takođe da pustite da sve odstoji nekoliko minuta, nakon čega unutrašnjost možete prebrisati suvom krpom.

– Kad god je moguće koristite papir za pečenje i aluminijumsku foliju, jer ćete znatno uštedeti na vremenu potrebnom za pranje plehova, kalupa pa i same rerne.

– U blender koji ste upravo iskoristili uspite malo tople vode i par kapi deterdženta za sudove. Uključite ga na kratko i jednostavno isperite. Nećete imati potrebe da ga dodatno ribate.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: