logo transparend vojvodina uzivo

Korisne funkcije na Samsung Galaxy telefonima za koje možda niste znali

Samsung Unsplash autor Daniel Romero
Kompanija Samsung neprikosnovena je u Android svetu kada je u pitanju softverska podrška za svoje uređaje. Evo nekih funkcija za koje možda niste znali da postoje u Galaxy telefonima, piše B92 Tehnopolis.

One UI je poslednjih godina postao prilično popularan korisnički interfejs i nudi razne funkcije. Za neke od njih ste čuli, dok za neke možda i niste.

U nastavku članka donosimo osam zgodnih funkcija koje poseduje One UI, a za koje možda niste znali.

Postavite više aplikacija na početni ekran

Ova funkcija omogućava korisnicima da promene broj prikazanih aplikacija na početnom ekranu, birajući između većih i manjih ikona. Funkcija je dostupna kada dugo zadržite početni ekran, a zatim odete na Settings.

Klonirajte aplikacije za razmenu poruka

Ako želite da koristite dva naloga na jednoj aplikaciji potrebno je da odete na Settings > Advanced features > Dual Messenger, uključite funkciju za onu aplikaciju/e na kojoj želite da koristite dva naloga.

Snimajte u RAW formatu

Za ljubitelje fotografije, odlična funkcija. U podešavanjima kamere, (Advanced picture options), pronaći ćete mogućnost snimanja fotografija u RAW formatu. Imajte na umu da RAW fotografije zauzimaju mnogo više prostora od „običnih“ fotografija.

Prevucite dlanom za screenshot

Pored standardnog načina snimanja ekrana, korisnici Galaxy uređaja mogu da snime ekran i prevlačenjem dlanom. Idite na Settings > Advanced features > Motions and gestures, a zatim omogućite opciju „Palm swipe to capture’“.

Funkcionalniji taster sa strane

Bixby taster možete da koristite na druge načine. Dvostrukim pritiskom možete omogućiti otvaranje kamere, Samsung Wallet aplikacije ili neke druge aplikacije po vašem izboru. Ovu funkciju možete aktivirati odlaskom na Settings > Advanced features > Side key, a zatim omogućite taster „Double press“. Nakon toga videćete opcije koje vam se nude.

Okrenite telefon da biste isključili zvuk

Veoma korisna funkcija. Okrenete telefon licem prema dole da biste isključili zvuk poziva i alarma. Da biste omogućili ovu funkciju, idite na Settings > Advanced features > Motions and gestures. Odatle omogućite prekidač „Mute with gestures“.

LED obaveštenja

Svoj Galaxy uređaj možete podesiti da svetli kada dobijete obaveštenje. Da biste omogućili ovu funkciju, idite na Settings > Accessibility > Advanced settings > Flash notification. Tu imate opcije da uključite svetlenje ekrana ili uključen LED blic kada primate obaveštenja.

Bezbednosni folder

Ako brinete o privatnosti, a većina nas brine, zgodna opcija je Samsungov bezbednosni folder u koji možete da smestite sve „osetljive“ datoteke. Da biste to omogućili, idite na Settings > Security and privacy > Secure Folder. Od vas će tada biti zatraženo da podesite PIN, lozinku itd., zajedno sa opcionim pristupom otisku prsta. Nakon toga će se bezbednosni folder pojaviti među ostalim aplikacijama.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.