Koreja i Urugvaj ratovali bez golova, dve stative Južnoamerikanaca u vatrenom okršaju na Mundijalu

Godin i Valverde bili najbliži da pogode

Fudbalske reprezentacije Urugvaja i Južna Koreje odigrali su bez golova u prvom meču grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru, uz dve pogođene stative Južnoamerikanaca i jednom velikom prilikom za Sona i družinu.

Borba, ljuta borba obeležila je meč odigran na “Edžukejšn” stadionu u Dohi, Urugvaj je u tom odnosu snaga prevladao tek u drugom poluvremenu kada je preuzeo loptu i na momente je sakrio od rivala, ali nije bilo završnog pasa i pravih akcija da se razbije čvrst bedem rivala.

Korejci su u dve situacije mogli da se proslave, na isteku 34. minuta, a potom i na samom kraju, kada su zaledili krv u žilama Južnoamerikanaca.

Hvong je bio akter te prve situacije, hvatao se za glavu kada je shvatio šta je uradio, a šta je morao da uradi kada je trebalo samo da smesti loptu u mrežu sa 5-6 metara razdaljine od gola Urugvajaca. Otišla je preko gola, sa njom i nade u vođstvo Korejaca danas.

Drugi put Korejci su udarili najopasnije u nadoknadi utakmice, u 93. minutu, kada je Son dobio nenadan poklon od urugvajske odbrane, loptu u noge i šansu da baci svoje u trans – ipak gađao je neprecizno, malo pored stative, za uzdahe na stadionu.

Urugvajci su dominirali u igri u drugom poluvremenu, u prvom su preko Godina imali stativu, a okvir gola je u drugom delu doslovce uzdrmao i Valverde razornim šutem sa skoro trideset metara. Korejci su bili zaleđeni, statitčni, nemoćni, nemo su posmatrali đule igrača Reala kako ide da im sruši gol, ali imali su sreće, lopta “nije htela” u mrežu, tresnula je od stativu i otišla da se ne vrati od gola.

U jeku najveće terenske inicijative Urugvajci su kontinuirano tražili put do gola, šanse nisu bile iz kategorije onih najboljih, ali je opasnost po Korejce bila permanentna. Dva pokušaja imao je i Darvin Nunjez, jednom posle prodora, drugi put iz udarca sa 17 metara – ništa danas nije išlo tamo gde su Urugvajci poželeli da ode.

Egal, po bod i jednima i drugima, a pred meč Gane i Portugala u grupi koja, kako stvari stoje, obećava samo dramu u borbi za plasman dalje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: