Korak bliže zdravlju

STARA PAZOVA – Da Pazovčani vole da pešače, potvrdio je veliki broj učesnika ovogodišnje najveće planinarske manifestacije koju su po uzoru na  Planinarski Savez Srbije, organizovala i planinarska društva na teritoriji staropazovačke opštine.
Foto: RTV Stara Pazova

Akciji su se pridružili  mnogi sugrađani svih generacija, osnovne i srednje škole, majke sa decom,  bake sa unucima, a šetalo se od gradskog parka do Pazovačkih bazena i nazad.

Ovaj dan u Planirsko – sportskom društvu Stara Pazova doživljavaju kao i svaku drugu priliku kada rade nešto korisno za svoju zajednicu, jer sve što rade promoviše zdrav način života, rekao je  Milan Marić, predsednik PSD Stara Pazova.

Foto: RTV Stara Pazova

 

Dan pešačenja se organizuje tradicionalno širom Srbije sa ciljem  da se ljudi pokrenu, da shvate značaj fizičke aktivnosti a prijatno vreme danas doprinelo je dobroj amtosferi i na na pešačkoj stazi u Starim Banovcima gde su se takođe okupili učesnici svih generacija.

 

Pešačku turu u Podunavlju  dužini od 6 km organizovalo je PD “Mačak” Banovci i ujedno je ova akcija bila humanitarnog karaktera jer su se prikupljala sredstva za pomoć u lečenju Maje Babić, rekla je  Katarina Gligorović iz PD Mačak Banovci.

Za učesnike Dana pešačenja Opština Stara Pazova je obezbedila osveženje.

A kako su se svi koji su šetali saglasili nije bitno koliko dugo se šeta, ali je bitna fizička aktivnost,  jer kao što je glasio slogan ovegodišnje manifestacije “Svaki korak je Korak bliže zdravlju!”

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: