Konrad: Važno ubrzati proces dijaloga Beograda i Prištine!

Konrad smatra da, po pitanju plana koji su podržale Nemačka i Francuska, moguće izmene zavise od toga šta će obe strane dogovoriti.

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad kazala je da je neophodno ubrzati proces dijaloga Beograda i Prištine, pre svega jer je to jako važno za napredak Srbije, KiM i celog regiona.

Prema rečima Konrad, najbolji ishod za pokušaje posredovanja specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i šefa diplomatije EU Žozepa Borelja uz podršku, između ostalog Nemačke i Francuske, u rešavanju sukoba, je normalizacija odnosa između Beograda i Prištine.

– Rokovi su dobri, a ponekad mogu biti i opasni, ali šta nam je potrebno da imamo: brzi početak tih razgovora, da sve strane konstruktivno rade na tome da razgovori što pre vode do nekog rezultata – ocenila je ona za Juronjuz Srbija.

Konrad smatra da, po pitanju plana koji su podržale Nemačka i Francuska moguće, izmene zavise od toga šta će obe strane dogovoriti.

– Nije na nama da kažemo – ovde možete još ići pet metara na levo ili na desno. Odlučujuće je šta je stranama važno i šta mogu one dogovoriti. Mi to podržavamo, pre svega, i specijalni izaslanik EU i Nemačka i Francuska. Mi pružamo podršku da bismo postigli taj cilj – pojasnila je ona.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.