Konkursa za nabavku sedamnaest minibus vozila za sedamnaest opština

BEOGRAD – Besplatan prevoz od sela do sela i od sela do grada, nasušna je potreba i starih i mladihi i Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu otvara mogućnost da sedamnaest opština definitivno reši problem mobilnosti seoskog stanovništva.

“Prednost će i ovoga puta biti data nerazvijenim i rubnim područjima”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, povodom raspisivanja javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na celokupnoj teritoriji Republike Srbije.

Novi Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije raspisan je danas i biće otvoren do 13. oktobra.

Na sednici Vlade usvojena je Uredba o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minubuseva za prevoz seoskog stanovništva kojom je predviđeno još 120 miliona dinara za tu namenu, do sedam miliona dinara po vozilu.

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini obezbeđen je prevoz u 35 jedinica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Na taj način 847 sela do sada je dobilo redovan prevoz.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: