logo transparend vojvodina uzivo

Konkurs za izlaganje „Stvaraoci Opova“

OPOVO – Galerija Jovan Popović poziva sve zainteresovane stvaraoce iz polja vizuelnih umetnosti da se prijave na konkurs za izlaganje na jubilarnoj 30. izložbi Stvaraoci Opova koje će se održati od 22. maja do 21. juna 2024. godine.

Opšti uslovi konkursa:

Pravo učešća na konkursu imaju svi stvaraoci, koji su rođeni ili žive na teritoriji opštine Opovo.

Konkurs je otvoren do 28. aprila 2024.

Prihvataju se konkursni predlozi iz različitih oblasti vizuelnih umetnosti: slikarstvo, grafika, fotografija, skulptura, instalacije, objekti, video radovi, animacija, multimedija, prošireni mediji.

Izlagač maksimalno može prijaviti tri rada.

Galerija obezbeđuje prostor, podršku u tehničkoj realizaciji postavke, prateći štampani materijal (katalog i plakat) i promociju u medijima i na društvenim mrežama.

Predlagači su obavezni da obezbede transport svojih radova.

Radovi koji se prijavljuju moraju biti opremljeni za izlaganje.

Galerija ne finansira produkciju rada niti opremanje rada za izlaganje. U specifičnim slučajevima, Galerija može obezbediti opremu za izlaganje rada.

Izabrane radove treba dostaviti u Galeriju u periodu od 7. do 9. maja. Radovi koji ne budu pristigli u tom periodu, neće biti uvršteni u postavku.

Glavni kriterijumi za odabir radova će biti: kvalitet rada u vizuelnom i estetskom aspektu, kvalitet u tehničkom aspektu izvođenja, stepen originalnosti i osobenost umetničkog izraza.

Prijava na konkurs Stvaraoci Opova 2024.

Prijava treba da sadrži:

– Lične podatke podnosioca predloga (ime i prezime, kontakt podaci – e-pošta, broj telefona, zanimanje)

– Nazive radova, godinu nastanka, materijal / tehniku, dimenzije

– Fotografije radova ili drugi odgovarajući materijal neophodan za sagledavanje konkursnog predloga (do dve fotografije po radu u JPEG i TIF formatu, u rezoluciji 300 dpi, duža stranica 18 cm. Materijal slati preko Wetransfera ili lično doneti u Galeriju na CD-u ili usb-u)

Galerija Jovan Popović zadržava pravo na naknadne izmene plana i programa.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.