Koncert Orkestra rumunske narodne muzike 22. aprila u Pančevu

PANČEVO – Koncert Orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne manjine biće održan u ponedeljak, 22. aprila u 19 časova u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Orkestar rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine neguje tradicionalno stvaralaštvo Rumuna na prostoru Srbije i stoga je značajan na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Čini ga više od 30 školovanih muzičara koji svojom aktivnošću na najlepši način neguju tradicionalnu muziku rumunske nacionalne manjine. Postoji od 2020. godine i za svega četiri godine upriličio je značajne nastupe i gostovanja širom Srbije i Rumunije.

Svojim prvim koncertom u Pančevu nastoje da se predstave pančevačkoj publici i da obeleže početak najlepšeg godišnjeg doba – proleća, ali i početak koncertne sezone i novih projekata orkestra.

Pored gudačke i duvačke sekcije, publika će imati priliku i da upozna instrumente koje retko gde može da čuje na našem prostoru, poput Panove frule, cimbala, moldavskog kavala i taragota.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.