Koncert “70 godina Mladosti” u Novoj Pazovi

STARA PAZOVA – Svečani koncert u častu jubileja – 70 godina Mladosti održan je u subotu pred prepunom sportskom salom u Novoj Pazovi.

Ovi amateri, koji nastavljaju rad na očuvanju narodne tradicije, što su davne 1953. godine započeli, dostojno su obeležili veliki jubilej.

U programu su nastupilile sve aktivne sekcije, školica folklora, mlađi i stariij dečji ansambli, prvi ansambl, seiniori i veterani. Uz tradicionalne spletove igara iz Srbije koje su zveli najmlađi, seniori i prvi ansabl su pokazali svu snagu drušva i igračko umeće u Igrama iz Srema, Binačke Morave, koreografiji Linđo i Igrama iz jugoistočne Srbije, kojima je koncert završen uz buru aplauza publike, u kojoj su pored roditelja, poklonika kulture, bili i bivči članovi  KUD Mladost.

Foto: RTV Stara Pazova

Na istorijat su kratko podsetili konferansijeri u scenama dede u unuke, a za ovu prilku, urađena je i efektna scenografija, u etno stilu, sa policom prepunom nagrada i diploma.

Na početku programa svi učesnici koncerta su sa horom OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava otpevali državnu himnu a nakon pozdravne reči Gorana Krkobabića, predsednika KUD Mladost, Dragan Đorđević, predsednik Nacionanle sekcije CIFF Srbija mu je uručio plaketu CIOFF-a povodom 70 godina rada i postojanja, a Anđelka Mali je čestitajući jubilej u ime Saveza amatera Opštine Stara Pazova na poklon uručila sliku.

U holu sale bila je i izložba radova nastalih na Likovnoj radionici ovog društva, koju već dve decenije vodi likovni pedagog Milodarka Braletić, tako da su na ovaj način obeležena dva jubileja.

Sve koreografije su odigrane uz muzičku pratnju narodnog orkestra pod rukovodstvom Dejana Vukčevića, a generalni pokrovitelj svečanog koncerta bila je opština Stara Pazova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.