Kompletna rekonstrukcija ulice Kraljevića Marka: Dokle su stigli radovi? (VIDEO)

Kolovoz ulice Kraljevića Marka biće kompletno rekonstruisan zajedno sa kanalizacionom mrežom, a trenutno su u toku radovi na delu ulice do Bulevara kralja Petra Prvog.

 

Rekonstrukcija znači da ulica neće biti samo ponovo asfaltirana, već da će kompletan kolovoz biti uklonjen, a umesto njega izgrađen potpuno novi u širini od 5,5 metara.

„Ulica je bila u prilično lošem stanju. Bilo je neophodno zbog povećanog obima stambenih jedinica rekonstruisati i kanalizacionu mrežu i kolektor koji se nalazi na uglu Jaše Tomića i Kraljevića Marka. S tim u vezi, ova ulica će dobiti novu kolovoznu konstrukciju, rekonstruisanu kanalizacionu mrežu koja će sad moći da prihvati obim ove naseljene ulice“, rekla je prilikom obilaska radova Adrijana Mesarović, Članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

„Postojeće zelenilo biće očuvano, i sve u svemu, biće kompletno rekonstruisana ulica sa jednim novim ruhom“, istakla je, između ostalog, Mesarović.

Trenutno se vrši raskopavanje saobraćajnih površina na deonici od „Maksi diskonta“ do Bulevara kralja Petra I, pa je ovaj deo ulice u potpunosti zatvoren za saobraćaj kako bi se radovi što brže, bezbednije i profesionalnije izveli, navode iz gradske uprave.

Uz sam kolovoz planira se i izgradnja novog parkinga, pozicioniranog upravno na ulicu, a stanovnicima u ulici biće na raspolaganju 102 parking mesta.
Obe strane ulice dobiće novu pešačku stazu, a trenutni kolski ulazi biće zamenjeni novim u sklopu rekonstrukcije kolovoza.

Stare slivnici su uklonjeni, a biće izgrađeno 50 novih, dok će ulica dobiti i novo javno osvetljenje, tačnije, 16 novih stubova sa LED osvetljenjem.

Radovi u Kraljevića Marka na delu od Bulevara Jaše Tomića do ulice Berislava Berića završeni su krajem prošle godine, dok su dodatni radovi do „Maksi diskonta“ realizovani krajem februara ove, 2023. godine.

Izvođač ovih radova je „Put-invest“ d.o.o, a završetak radova očekuje se do kraja maja ove godine. Vrednost ugovorenih radova je 123,1 miliona dinara.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: