Kolkanon s prazilukom je tradicionalno irsko jelo od pire krompira i kupusa.
Sastojci:
1 kg krompira
2 veća crna luka
2 šolje narendanog belog kupusa
2 šolje narendanog lista kelja
300 g praške šunke
3 kašike ulja
so, količina po ukusu
1 dl mleka
2 kašike putera
Priprema:
U jednoj posudi skuvati krompir.
U drugoj posudi ispržiti prašku šunku, pa je izvadite i ostavite sa strane. U istoj posudi propržiti luk, pa kupus i kelj, dok ne omekšaju.
Od krompira napraviti pire, staviti povrće preko njega i posuti isprženom šunkom.
Pročitajte još:
Da li držite krompir u vodi pre nego što ga ispržite?
Krompir je omiljena hrana polovine svetkse populacije, a jedna je od najčešćih namirnica i u našim kućama. On je često glavno jelo, ali i glavni dodatak raznim jelima – i svuda se preporučuje da se prilikom pripremanja najpre oljušti, a zatim potopi u hladnu vodu i ostavi da odstoji oko pet minuta.Dijetetičari i tehnolozi hrane tvrde […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.