Koliko dugo mleveno meso sme da stoji u zamrzivaču?

Tek kupljeno mleveno meso u frižideru može da stoji dan, najviše dva pa bi najbolje bilo, ako ne planirate da ga potrošite u tom periodu, da ga stavite u zamrzivač. Ali može li i tamo dugo da stoji?

Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA). I to čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni tu ne može da stoji celu večnost.

Ako je termički obrađeno i pravilno spakovano, može biti zamrznuto dva do tri meseca i ukus se neće toliko jako menjati, jer je već deo vlažnosti „nestato“ tokom kuvanja. A sirovo mleveno meso u zamrzivaču se može čuvati tri do četiri meseca.

Važno je, naravno, i kako je spremljeno. U originalnom pakovanju iz prodavnice može stajati do dve nedelje, a ako ga planirate držati duže od toga, bilo bi dobro da to pakovanje omotate folijom ili da ga stavite u kesu za zamrzivač.

Dobro je, piše Woman’s Day, napisati i datum ako je samo u plastičnoj kesi, kako biste se podsetili do kada može da stoji, prenosi Večernji list.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.