Kolač sa jagodama: Doručak ili desert, kako vam volja

Iskoristite sezonu jagoda

Još malo, pa su domaće jagode na kraju sezone. Zato je dragoceno iskoristiti svaku bobicu. Predlažemo vam kolač sa jagodamaa, koji može biti i doručak, i desert, i užina. Recept je vrlo jednostavan.

Sastojci za kolač od jagoda:
3 jajeta
čaša šećera
čaša mleka
polovina čaše ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
450 g jagoda
Priprema kolača od jagoda:
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte mleko i ulje, kao i brašno i prašak za pecivo.

Sve sjedinite i pecite u plehu obloženom pek-papirom.

Očišćene i oprane jagode iseckajte i poređajte po smesi od jaja.

Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

Po želji, možete posuti šećerom u prahu.

Poslužite uz kafu, čaj ili šolju mleka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.