Koji sistem je lakši za upotrebu – Android ili iOS? Evo šta pokazuje istraživanje

Iako većina možda smatra da je iOS mnogo jednostavniji za korišćenje u odnosu na Android, najnovije istraživanje pokazuje da to zapravo nije slučaj.

Izveštaj kompanije GreenSmartphones otkrio je da se korisnici Androida suočavaju s manje problema prilikom upotrebe svojih uređaja u odnosu na iOS korisnike.

Izveštaj je analizirao podatke pretraživanja, prateći koliko su puta korisnici oba sistema tražili pomoć s osnovnim operacijama kao što su snimanje ekrana, deljenje lokacije itd.

Tako rezultati otkrivaju da su korisnici iPhonea u Sjedinjenim Američkim Državama tražili pomoć s ovim osnovnim funkcijama otprilike 358.000 puta mesečno, što je čak za 58% češće od korisnika Androida (226.000).

Najveća razlika uočena je u pretraživanju „kako izbrisati sav sadržaj i podešavanja“, pri čemu korisnici iOS-a ovo pretražuju šest puta češće u odnosu na Android korisnike.

Istraživanje je upoređivalo 12 uobičajenih operacija, a Android je nadmašio iOS u 10 od ovih 12, u smislu da je manje korisnika tražilo uputstva. Android je jedino zaostajao za iOS-om u snimanju ekrana i skeniranju QR kodova.

Iako se dugogodišnja rasprava o razlikama između Androida i iOS-a nastavlja, s argumentima za Androidovu fleksibilnost i prilagođavanje protiv iOS-ove brzine i dugoročne bezbednosti, ova studija sugeriše na to da bi prosečnom korisniku Android mogao biti lakši za korišćenje.

Istraživanje se zasniva na analizi opsega Google pretraživanja u Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnih 12 meseci i koristilo je isti format ključnih reči za oba operativna sistema kako bi se održala doslednost.

Šta vi mislite o ovom istraživanju i ako ste imali priliku da koristite oba sistema, koji vam je bio lakši za upotrebu?

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.