logo transparend vojvodina uzivo

Koje su najbolje zamene za jaja, mleko i puter u veganskim tortama

Sirovi kolači odavno su osvojili ne samo vegane, već i sve ljubitelje slatkiša. Kombinacija urmi, koštunjavog voća i putera od orašastih plodova pokazuje da ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni sa jajima i mlekom. A šta je sa tortama? Mnogi veruju da je nemoguće napraviti vegansku tortu, ali greše, potrebno je samo pronaći zamenu za uobičajene sastojke u tortama – jaja, mleko, puter. 

Jaja – Banana, tofu sir, pa čak i mleveni lan mogu poslužiti kao zamena za jaja. Jedno jaje menjaju 2 kašike mlevenog lanenog semena potopljene u tri kašike vode ili pola izgnječene banane ili četvrtina mekog tofu sira koji ste propasirali kroz blender.

Mleko – Najčešća zamena su bademovo i sojino mleko, ali možete koristiti i kokosovo. Upotrebite istu količinu kao i kravljeg mleka.

Puter – Umesto putera koristite margarin ili sos od jabuka koji može da zameni 75% putera iz recepta.

Rafinisani šećer – Vegani koriste zaslađivače na bazi biljaka, šećer od trske, a dobar izbor je javorov sirup, ali treba smanjiti količinu jer je on jako sladak.

Brašno – Možete samleti ovsene pahuljice, od jedne šolje dobićete nešto više od pola šolje brašna. Vegani takođe koriste nerafinisano brašno napravljeno od smeđeg pirinča ili ječma

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.