Ko je “grobar” i “kavčanin” sa kojim je Dijana Hrkalović odmarala u Izraelu

Oni su prvi put dovođeni u vezu kada je u zaplenjenom automobilu pronađena zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke.

Nekadašnja sekretarka u MUP-u, Dijana Hrkalović, poslednjih dana se nalazi u žiži javnosti zbog optužbi koje je uputila svom bivšem šefu, nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova, Nebojši Stefanoviću. Dijana mu je “na teret” stavila aferu “Jovanjica”, prisluškivanje predsednika Aleksanda Vučića, ali i saradnju sa klanom Veljka Belivuka. Međutim, aktuelni ministar odbrane joj je uzvratio kada je otkrio da je Hrkalović na odmoru u Izraelu 2018. godine bila sa jednim od istaknutih navijača Partizana koji je ujedno i pripadnik kavačkog klana.

Mnogo se spekulisalo oko toga ko bi mogao da bude taj navijač, a kao najlogičnija opcija se pojavljivao ubijeni vođa jedne od frakcije navijačke grupe crno-belih, Ljubomir Kića Marković za koga je Dijana otvoreno govorila da joj je jedan od najboljih prijatelja i da ne može da se pomiri sa njegovom smrću.

Ipak, sa Markovića je sumnju sklonila činjenica da on nikako ne može da bude pripadnik “kavčana”, jer je javnosti dobro poznat njegov sukob sa Veljkom Belivukom i njegovom grupom, a kako je Hrkalović rekla, ona smatra da upravo Belivuk stoji iza njegovog ubistva.

Mesto za Dijaninog saputnika je tako ostalo upražnjeno, ali prema saznanjima beogradskih medija koje potiče iz krugova navijača, u pitanju je drugi navijač sa kojim je Dijana neretko povezivana u javnosti. Partizanovac sa Karaburme, Vladimir Vajdić.

Vajdić je pripadao frakciji navijača poznatoj kao “Alkatraz”. On i Dijana su prvi put dovođeni u vezu kada je u automobilu uhapšenog vođe ove navijačke grupe, Damjana Šobića, pronađena zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke. Tada se saznalo i da je taj automobil u kom su nađena dokumenta, Šobić dobio na poklon upravo od Vladimira Vajdića.

Hrkalović je, inače, u više navrata u toku 2018. izdavala naređenja policiji da pusti Vajdića iako je zaustavljen sa oružjem i izbrisanim serijskim brojem, prenosili su tada mediji.

Bili u vezi, pa koristili svoje pozicije?
Svi ovi navodi, doveli su do nepotvrđenog zaključka, da su njih dvoje bili u vezi. Na taj način se zaključilo i da su jedno drugo štitili i pomagali, svako u svom poslu.

Jedna od spekulacija, koja nikada nije potvrđena, a koju su mediji u više navrata preneli, je da je Dijana angažovala Vajdića da on likvidira bliskog saradnika Luke Bojovića, Vladu Popa. Navodilo se da su Dijana i Vajdić tada bili veoma bliski i da je on poslat da joj “raščisti račune”.

Međutim, državna sekretarka je u intervjuu koji je nedavno dala rekla da ona ne može ni da pojmi to što se povezuje sa bilo kakvim ubistvima i da joj je, posle optužbi za prisluškivanje Vučića, to najteže palo.

Ime Vladimira Vajdića postalo je poznato srpskoj javnosti u 2011. godine posle pucnjave na Dorćolu.

– Vladimiru Vajdiću (32), koji je uhapšen nekoliko minuta posle pucnjave u Ulici Miće Popovića, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. On je saslušan i policajcima je priznao da je došlo do sukoba između njega i druge dvojice mladića koji su u vatrenom okršaju povređeni. Izjavio je da su se posvađali, da je došlo do nesporazuma, i to je sve – preneli su tada mediji.

Kako se pretpostavlja, ona je svoje mesto u MUP-u izgubila zbog saznanja da je sa navijačem išla na put, ali da li je to bio Vajdić još uvek nije zvanično potvrđeno.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: