logo transparend vojvodina uzivo

Ko je bio ubijeni Stefan? Heroj iz Banjska je bio veliki vernik

ZVEČAN – Dao je svoj život za Kosovo i Metohiju

U oružanom sukobu sa tzv. kosovskom policijom u Banjskoj stradala su četvorica Srba među kojima je i Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana.

Nedeljković važio za izuzetno uzornog mladića i sportistu u Zvečanu i okolini. Sin je uglednog poslovnog čoveka Dragana Nedeljkovića zvanog Katolik, koji je ranije bio predsednik Opštine Zvečan. Nije želeo da se pomiri sa okupacijom Kosova i Metohije od strane terorista bivše „UČK“ preobučen u navodne tzv. kosovske policajce, uzeo je pušku i viteški otišao u boj za slobodu.

Stefan Nedeljković, nekadašnji je pobednik plivanja za Časni krst u jezeru Gazivode 2016. godine, odlikovan od strane episkopa Raško-prizrenskog Teodosija.

Tom prilikom je dobio medaljon sa likom Svetog Nikole, drveni krst do kojeg je prvi doplivao, kao i simboličnu novčanu nagradu.

Podsetimo, pored Stefana u noći između subote i nedelje u selu Banjska nakon sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije poginula su još trojica Srba. Nastradali su Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Leposavića, dok je identitet trećeg lica zasada nepoznat.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.