Klasični recept za najsočnije punjene paprike: Topli obrok iz rerne zadovoljiće želje svih ukućana

Punjena paprika jedno je od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, posebno zbog bogatog ukusa i jednostavnosti pripreme. Ovaj tradicionalni receptdonosi savršenu kombinaciju sočnih paprika ispunjenih aromatičnim mesnim nadjevom, koji se lagano kuva u ukusnom umaku. Bez obzira da li ste iskusni kuvar ili tek početnik, punjena paprika će sve oduševiti svojim izgledom i ukusom.

Sastojci za punjene paprike:

  • 10 paprika
  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika seckanog peršunovog lista

sastojci za sos za punjene paprike:

  • 100 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 500 ml soka od paradajza
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 kašike šećera

Priprema punjenih paprika:

U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i propržite ga. Dodajte mlevenu papriku, promešajte i zalijte paradajz-sokom i vodom. Promešajte tako da ne bude grudvica, pa dodajte i ostale začine.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: