Kisić: Uključivanje starijih u različite aktivnosti osnov nove strategije

KRAGUJEVAC – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić poručila je danas na javnoj raspravi o predlogu Strategije za unapređenje položaja starijih osoba u Srbiji za period od 2024. do 2030. godine da aktivno starenje i uključivanje starijih članova društva u različite aktivnosti i proces donošenja odluka predstavljaju osnov nove strategije.
Kisić je na javnoj raspravi, koja je održana u Kragujevcu, navela da postoji veliki broj starijih koji su još uvek radno aktivni, sposobni i žele da daju svoj doprinos napretku naše zemlje.
Dodala je da je jedna od uloga države da im to omogući, jer su njihova znanja i iskustva od velikog značaja za sve, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.
Ministarka je rekla najstarijim građanima u Kragujevcu da su u toku života i radnog veka dali veliki doprinos za našu zemlju, pokazali kako se voli Srbija, kako se radi, kako se gradi i da od njih može puno toga da se nauči.
„Iako ste ostvarili pravo na penziju, ukoliko želite, možete i hoćete, naš cilj je da vam i strateški omogućimo da budete uključeni u različite aktivnosti. Želimo da vas jasnije i bolje čujemo i da nam pomognete u tome šta možemo da učinimo da se kvalitet vašeg života unapredi“, poručila je Kisić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.