logo transparend vojvodina uzivo

Kisić u Petrovcu na Mlavi o planovima za dalji razvoj opštine

SRBIJA – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas Petrovac na Mlavi, gde je sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem razgovarala o aktivnostima i daljim planovima za razvoj ove opštine.

Kisić je istakla da je Petrovac na Mlavi pravi primer podrške porodicama i deci, a naročito podrške ženama koje su odlučile da svoje ideje, kreativnost, maštovitost i sposobnost sprovedu u delo, saopštilo je resorno ministarstvo.

Navela je da je važno da, pored podrške države i lokalne samouprave daju značajne podsticaje porodicama, „pri čemu Petrovac na Mlavi nizom mera podržava roditelje i porodice“.

Ministarka je najavila da je u narednom periodu u planu da se sprovede niz različitih aktivnosti koje imaju za cilj podršku porodicama i podsetila da je resorno ministarstvo na konkursu dodelio sredstva za projekte podrške porodicama i deci u 52 lokalne samouprave.
Prema njenim rečima, prošle godine u Petrovcu na Mlavi rođeno je 178 beba, a dosadašnja statistika pokazuje da će i ove godine biti sličan broj rođenih beba.

Kisić je sa predsednikom opštine posetila porodicu Danijele Petrović, koja ima šestoro dece i koja je, prema njenim rečima, odličan primer kako je moguće uskladiti obaveze i roditeljstvo.

Dodala da je to osnovni cilj, „da se što više dece rađa i da uživamo u njihovim osmesima“.
Nedinić je zahvalio ministarki Kisić na poseti Petrovcu na Mlavi, navodeći da toj opštini veoma znači svaki oblik podrške

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.