Kisić: U avgustu najviše beba, poboljšanje demografske slike jedan od prioriteta

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas na manifestaciji “Dan porodice“ u Gospođincima kod Žablja da je najviše beba tokom 2023. godine rođeno u avgustu – njih 5.891. 
Kisić je istakla da je upravo poboljšanje demografske slike jedan od glavnih prioriteta Republike Srbije i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.
Ona je navela da sve što Ministarstvo radi, radi zbog porodica, dece, njihove lepše i bolje budućnosti, dodavši da sve mere koje su do sada primenili na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića već daju pozitivne rezultate.
Ministarka je rekla da se u Gospođinicima danas slavi ono najdragocenije što čovek može da ima, što sve motiviše da se nikada ne odustane i da se ide napred, da svi budu bolji u svemu, odnosno da se slavi porodica.
“Ovo je sigurno jedno od najlepših mesta danas, jer ovde vidimo mnogo osmeha, radosti, dece i srećnih i nasmejanih roditelja”, istakla je Kisić.
Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović rekao je da je porodica stub društva i države i da je važno da one budu jake i stabilne, jer, kako kaže, bez oslonca u porodici, nema ni uspeha na drugim poljima.
On je istakao da se trude da kao lokalna samouprava, uz podršku države, roditeljima olakšaju podizanje dece i da će se truditi da to nastave i u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: